Hvorfor dyrke yoga?

Jeg elsker selv at dyrke yoga og at undervise i yoga. For mig er yogaen ikke bare en motionsform, men et frirum hvor jeg kommer ned helt ned på jorden og mærker hvordan min krop og mit sind har det. Jeg har dyrket yoga i flere år, måske har du også, måske er du kun lige gået i gang eller måske har du aldrig prøvet at dyrke yoga. I dette indlæg vil jeg kort beskrive, hvad det er yoga kan og måske inspirere dig til at dyrke (mere) yoga.

Hvad er yoga egentlig?

Ordet yoga dækker over virkelig mange ting. Hvis du er ny i yogaens verden, undrer du dig måske over, at der er så mange forskellige navne for yoga, og at yoga timer kan være så forskellige. Kort sagt betyder yoga ‘at forene’, og mere konkret handler det om at skabe en forbindelse mellem krop og sind og øge ens bevidsthed. Det er der rigtig mange måder at gøre på, og derfor kan yoga se meget forskelligt ud.

“Yoga is the practice of quieting the mind.”
Patanjali

Hvorfor dyrke yoga?
Men hvad er det så yoga kan, og hvorfor skal vi dyrke det? Yoga forbinder krop og sind og skaber ro i en travl hverdag. Gennem yoga kan du øve dig i, at mærke din krops signaler og lytte til dem. Rent fysisk hjælper yoga dig til at opnå en stærk og sund krop. Yoga skaber mobilitet, kan virke smertelindrende og kan hjælpe dig til at klare dagens opgaver. Ved hjælp af vejrtrækningsøvelser og guidet afspænding øges din bevidsthed og selvforståelse.

Hatha yoga
Der findes mange genrer inden for yoga. Hatha, Vinyasa, Yin, Restorativ, Astanga er blot en lille opremsning af de mest kendte. Den klassiske yoga form er ‘Hatha Yoga’ og det er bl.a. dette jeg er uddannet i og underviser på mine hold. Hvad en Hatha Yoga time mere præcist er, kan du læse i mit indlæg “En Hatha Yoga time“.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *